11 - 13 May 2016

thestudio, Manchester, UK

Programme

Agile Manchester 2016 contained 50 sessions and three pre-conference workshops from a great range of Agile practitioners.

Day 1  Wednesday 11 May

08:15

Conference Registration

09:00

Mark Dalgarno - Software Acumen

Welcome to Agile Manchester 2016

10:15

Tea / coffee break

10:45

Stream 2

Case Study 

It doesn’t always have to be scrum

45 minutes

James Harvey

Agile Snap


Case Study 

Bridging the communication gap, fast

45 minutes

Konstantin Kudryashov

Inviqa

Stream 3

Hands-On 

Testing: be more salmon

90 minutes

Duncan Nisbet

Testagility

Stream 4

Hands-On 

Improv games to improve your teams

90 minutes

Wayde Stallmann

Asynchrony Labs

12:15

lunch break

13:15

Stream 1

Case Study 

Integrating Creatives into Agile Teams

45 minutes

Sam Quayle

Valtech


Experience Report 

Seven Secrets of Scaling

45 minutes

Marie Cooke

AstraZeneca

Naveed Khawaja

AstraZeneca

Stream 2

Case Study 

Keeping code agile

45 minutes

David Legge

Angelhart Solutions Limited


Case Study 

Are your testers valuable?

45 minutes

Liz Pope

Holiday Extras

Stream 3

Hands-On 

The Lego requirements document

90 minutes

Jon McNestrie

Northern Shore Consulting

14:45

Tea / coffee break

15:15

Stream 1

Case Study 

Building digital products at Auto Trader

60 minutes

Ian Stacey

Auto Trader

Maria Whittington

Auto Trader

Stream 2

Case Study 

Moving from doubt to certainty using data driven decisions

60 minutes

Maryam Aidini

Thoughtworks

Phil Thornley

Thoughtworks

Stream 4

Case Study 

Product vs craft

60 minutes

Juan Delgado

ustwo

16:30

Lightning Talks

17:20

Social Evening


Day 2  Thursday 12 May

08:30

Conference Registration

09:15

10:15

Tea / coffee break

10:45

Stream 1

Case Study 

Being agile in Cornwall

45 minutes

Belinda Waldock

Being Agile


Case Study 

The lean studio: running a modern agency

45 minutes

James Jefferies

Code Computer Love

Daniel Furze

Code Computerlove

Stream 2

Tutorial 

Agile HR – your secret to enterprise agility

45 minutes

Fabiola Eyholzer

Just Leading Solutions


Case Study 

Hire an apprentice: evolutionary learning at the 7digital technical academy

45 minutes

Paul Shannon

7digital

Miles Pool

7digital

Stream 3

Hands-On 

Test-Driven Development as if you meant it

90 minutes

Keith Braithwaite

Zuhlke Engineering Ltd

Stream 4

Workshop 

Are projects agile?

90 minutes

Kevin Rutherford

XP Surgery

Andy Longshaw

LexisNexis

12:15

lunch break

13:15

Stream 3

Tutorial 

The Innovation Confusion

60 minutes

Markus Andrezak

Stream 4

Case Study 

The value of values

60 minutes

Lee Winder

Inspired Gaming Group

14:15

Tea / coffee break

14:45

Stream 1

Case Study 

Growing Pains – On maintaining agility

60 minutes

Chris Shepherd

AO.com

Kurtis Hardy

AO.com

Stream 2

Case Study 

Web analytics automation testing

60 minutes

Elalami Lafkih

Yann Floch

Valtech

Stream 3

Tutorial 

Strategy in a lean enterprise

60 minutes

Ollie Stevenson

ThoughtWorks

Stream 4

Workshop 

Organisational Psychotherapy Taster

60 minutes

Bob Marshall

15:45

Tea / coffee break

16:15

Stream 1

Experience Report 

Designing services that meet user needs in government

60 minutes

Steve Bruce

DWP

Laura Roberts

DWP

Stream 2

Case Study 

How microservices and containers drive agility

60 minutes

Matt Saunders

Sendachi

Stream 3

Hands-On 

Let's do Kano analysis of Agile Manchester 2016

60 minutes

Dave Grant

Sorenson Media

17:15

Social Evening


Day 3  Friday 13 May

08:30

Conference Registration

10:00

Tea / coffee break

10:30

Stream 1

Case Study 

Building Successful Communities of Practice

45 minutes

Emily Webber

Tacit


Case Study 

Gamifying agile maturity models

45 minutes

Stephen Mounsey

Callcredit

Stream 2

Case Study 

A journey in mob programming

45 minutes

Joe Lloyd

Advanced Legal


Talk 

TDD: that's not what we meant

45 minutes

Steve Freeman

Zuhlke Engineering Limited

Stream 3

Tutorial 

Punishment driven development

90 minutes

Louise Elliott

Leeds Building Society

Stream 4

Hands-On 

Testing ...our cognitive biases!

90 minutes

Oana Juncu

cOemerge

12:00

lunch break

13:00

Stream 1

Workshop 

The journey of leadership

90 minutes

Portia Tung

Independent

Kamila Piorowska

Independent

Stream 2

Tutorial 

Agile estimation and planning

90 minutes

Ian Carroll

flowcore.co.uk

Stream 3

Hands-On 

Refactor away that nasty odour

90 minutes

Willem van den Ende

QWAN

14:30

Tea / coffee break

15:00

Stream 1

Hands-On 

A journey of continuous improvement

60 minutes

Rob Wadsworth

BBC

Pete Wittering

BBC

Mike Smith

BBC

Stream 2

Case Study 

Pacing sprints

45 minutes

Emma Jane Hogbin Westby

UN-OCHA

Stream 3

Case Study 

When TDD and pair coding go wrong

60 minutes

Clare Sudbery

LateRooms.Com

16:00

Conference Close

Visit our tickets page to book your place at Agile Manchester 2016.

We release tickets in batches and increase the ticket price as the event approaches. Book now to avoid disappointment!

visit tickets page

Session Types

Need help planning which sessions to attend? We've provided a breakdown of our various session types below.


Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of Agile and Lean practices. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

×
×