9-11 May 2018

thestudio, Manchester

Programme

We're delighted to present the fourth Agile Manchester programme, featuring more than 60 exciting sessions!

Day One - Wednesday 9th May 2018

8:15  Conference Registration

9:15  Welcome to Agile Manchester

9:30

Keynote

Beyond Budgeting - business agility in practice

60 minutes

Bjarte Bogsnes

Statoil

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

The science of happiness

45 minutes

Mattia Battiston

Sky

Switchover

 Case Study

The agile big questions

45 minutes

Martin Burns

CA Technologies

Switchover

 Case Study

Agile thinking in a FTSE100

45 minutes

Phil Lewis

Sage UK

Switchover

 Tutorial

Systems thinking simulation - who's dropped the ball?

90 minutes

Willem van den Ende

QWAN

Marc Evers

QWAN

 Tutorial

Agile analysis - making projects work

45 minutes

Lynda Girvan

CMC Partnership

Switchover

11:50

 

11:50

 Case Study

Turning developers into testers

45 minutes

David Longman

Headforwards

 Case Study

Whole organisation agile

45 minutes

Charlotte Robinson

Independent consultant

 Case Study

Keeping the retrospective alive

45 minutes

Hannah McGarty

Expedia

 Case Study

The board whisperer

45 minutes

Gary Fleming

Emphasis Parenthesis Ltd.

12:35  Lunch Break

13:30

Switchover

Switchover

 Hands-On

Designing your transformation roadmap

90 minutes

Martin Burns

CA Technologies

 Workshop

The whole story: mapping, slicing and writing

90 minutes

Gil Zilberfeld

Everyday Unit Testing

 Workshop

The kaizen of interpersonal feedback

90 minutes

Manuele Piastra

Moonpig

Carlo Beschi

Asos

14:20

 

 Case Study

The 'a' word: how we broke and fixed team autonomy

45 minutes

Chris Smith

Redgate

Elizabeth Ayer

Redgate

 Case Study

Growing or distributing teams? Think like open-source

45 minutes

Paul Shannon

eLife Sciences Publications Ltd

15:05  Refreshment Break

15:30

16:30  Switchover

16:40

 Lightning Talks

Punishment and humiliation

10 minutes

John Le Drew

Wise Noodles

Title coming soon

10 minutes

Mark Dalgarno

JoyLab

Your lightning talk?

10 minutes

You?

17:30  Social Evening

Day Two - Thursday 10th May 2018

8:45–9:30  Conference Registration

8:45–9:15  Lean Coffee

9:30

Keynote

Title coming soon

60 minutes

Tobias Mayer

Educator and Agile Citizen

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

Title coming soon

45 minutes

Paul Chamberlain

Switchover

 Hands-On

Impact mapping hands-on workshop

90 minutes

Chris Downey

Skyscanner

 Tutorial

Changing the change: agile in public services

45 minutes

Matt Barnaby

Basis Ltd

Dennis Vergne

Basis Ltd

Switchover

11:50

 
 

11:50

 

 Tutorial

Diversity, chocolate and safe cracking

45 minutes

John Le Drew

Wise Noodles

 Workshop

Advanced kanban visualisation techniques

45 minutes

Ian Carroll

Solutioneers

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

Embedding agile

45 minutes

Christopher Burdett-Smith-Whitting

Zuhlke Engineering

Switchover

 Workshop

Working with culture

90 minutes

John Young

RedElephant

 Hands-On

Visualisation - a virtual tour of the Digital Hub (plus a stopover to try story mapping)

90 minutes

Nicoll Loyd

NHSBSA (NHS Business Services Authority)

Laurence Wood

IndigoBlue Consulting

 Workshop

The Sensory Experiment

150 minutes

Dr Sal Freudenberg

Independent consultant

14:20

 

 Case Study

Our agile 'gap year' - first-hand student experiences in agile and accessibility

45 minutes

Mateusz Dziedzic

NHS Business Services Authority (NHSBSA)

Wallis Senior

NHS Business Services Authority (NHSBSA)

Joe Hutchinson

NHS Business Services Authority (NHSBSA)

15:05  Refreshment Break

15:30

 Workshop

Assumption mapping for humans

60 minutes

Cara Bermingham

Co-op Digital

 Hands-On

Increasing engagement through visual roadmaps

60 minutes

Clem Pickering

Infinity Works

Continued

 Workshop

The Sensory Experiment

150 minutes

Dr Sal Freudenberg

Independent consultant

16:30  Switchover

Day Three - Friday 11th May 2018

8:45–9:30  Conference Registration

8:45–9:15  Lean Coffee

9:30

Keynote

Title coming soon

60 minutes

Aino Corry

Metadeveloper

10:30  Refreshment Break

11:00

Switchover

 Case Study

We can’t all be Spotify (nor do we want to be)

45 minutes

Patrick Eltridge

NatWest

Jenny Wood

NatWest

Switchover

 Case Study

Predicting the future without planning

45 minutes

David Longman

Headforwards

Switchover

11:50

 
 

11:50

 

 Case Study

Change the language. Change the rules

45 minutes

Tom Hoyland

Sky Betting & Gaming

 Case Study

Dear scrum master...

45 minutes

Steve Trapps

Smart Online Design

 Tutorial

Testing and the agile team

45 minutes

Tristan McCarthy

AND Digital

12:35  Lunch Break

13:30

 Case Study

HR goes agile at Sky Betting & Gaming

60 minutes

Amanda Bellwood

Sky Betting & Gaming

Fabiola Eyholzer

Just Leading Solutions LLC

 Tutorial

The power of listening

60 minutes

Claire Ashcroft

Aviva

 Case Study

Vanilla scrum vs large enterprise

60 minutes

Sergey Shcherbinin

Raiffeisenbank Russia

Nikolay Knysh

Raiffeisenbank Russia

14:30  Refreshment Break

15:30

Endnote

Title coming soon

60 minutes

Mike Sutton

Wizewerx Ltd

16:30  Conference Close

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.

Mailing List

We respect your email privacy

Agile Manchester is organised by Software Acumen, based in Cambridge, England. We build communities to help technology professionals grow.

© 2015-2018 Software Acumen. Agile Manchester and the Agile Manchester logos are trademarks of Software Acumen LTD.

Software Acumen Limited | Registered in Cardiff | Registration No. 05210967 | VAT No. 896 7958 26

Software Acumen
Loading...