8 – 10 May 2019

thestudio, Manchester

The Agile Manchester programme contains more than 45 exciting sessions.

Day One - Wednesday 8 May 2019

8:15

Conference Registration

9:20

Welcome to Agile Manchester

9:30

Keynote

Innovation as a wicked problem

60 minutes

Tendayi Viki

Managing Partner, Benneli Jacobs

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

So you can sleep at night… ethics in software development

45 minutes

Jonathan Rothwell

Zuhlke Engineering Ltd.

Switchover

 Case Study

Points don’t mean prizes

45 minutes

Adrian Howard

Quietstars

Switchover

 Hands-On

Agile masterclass: leading with impact

90 minutes

Laurence Wood

IndigoBlue Consulting

 Hands-On

Liberating Structures

90 minutes

David Heath

Government Digital Service

 Workshop

How to fix remote work's most troublesome bug: ghastly online meetings

90 minutes

Judy Rees

Rees McCann Partnership

Steve McCann

Rees McCann Partnership

11:50

 
 

 Case Study

The impostor's dilemma: two roles, two viewpoints, same challenge

45 minutes

Clem Pickering

Infinity Works

Jack Histon

Infinity Works

12:35  Lunch Break

13:25

 Experience Report

Implementing agile with millennials?

60 minutes

Dave Halsey

MoneySuperMarket

Chris Thacker

MoneySuperMarket

 Tutorial

Mentoring for success

60 minutes

Kat Turner

ITSM Zone

 Workshop

Visual facilitation - basic toolkit

120 minutes

Magdalena Kiaca

King

14:25  Refreshment Break

14:50

 Case Study

Agile mindfulness - the focused approach to agile

60 minutes

Rod Armstrong

Intechnica

Adrian Moss

Intechnica

Continued

 Workshop

Visual facilitation - basic toolkit

120 minutes

Magdalena Kiaca

King

15:50  Switchover

16:50

Social Evening

Day Two - Thursday 9 May 2019

8:30

Conference Registration

9:25

Welcome to Agile Manchester

9:30

Keynote

War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength. Scrum is agile.

60 minutes

Allen Holub

Independent Agile-transformation consultant, Holub Associates

10:30  Refreshment Break

11:00

 Tutorial

Calum's 10-minute miracle

45 minutes

Calum McGowan

Rentalcars.com

Switchover

 Case Study

RISEUP in support of performance testing

45 minutes

Stephen Mounsey

Virgin Money

Switchover

 Tutorial

Backlogs - the good, the bad and the ugly

45 minutes

Lynda Girvan

CMC Partnership UK

Switchover

 Workshop

No (lab) jacket required: designing experiments for learning

90 minutes

Matthew Philip

ThoughtWorks

Karl Scotland

Karl Scotland Ltd

 Workshop

The workshop workshop

90 minutes

Tom Bradley

Code Computerlove

11:50

 
 

 Case Study

The worst team in the world

55 minutes

Ben Mancini

Redgate Software

12:35  Lunch Break

13:25

 Case Study

A tester’s survival guide for agile transition

45 minutes

Parveen Khan

Progressive Content

Switchover

 Tutorial

Learn the rules like a pro so you can break them like an artist

45 minutes

Stacey Taurah

rentalcars.com

Caz Farrell

Rentalcars.com

Switchover

 Hands-On

How to be a better facilitator

150 minutes

Suzanne Morrison

Skyscanner

Chris Downey

Kaizen Coaching

14:15

 
 

 Discussion

Business value – what does that look like at team level?

45 minutes

Peggy Gregory

University of Central Lancashire

Katie Taylor

Agile Business Consortium

 Tutorial

A Bluffer's Guide to Technical Debt for other people

45 minutes

Stephen Freeman

Zuhlke Engineering Ltd

15:00  Refreshment Break

15:30

 Hands-On

Vader v Stark - exploring your inner leader

60 minutes

Kylie Yearsley

Consultant

Martin Burns

CA Technologies

Continued

 Hands-On

How to be a better facilitator

150 minutes

Suzanne Morrison

Skyscanner

Chris Downey

Kaizen Coaching

16:30

Social Evening

Day Three - Friday 10 May 2019

8:30

Conference Registration

9:25

Welcome to Agile Manchester

9:30

Keynote

Title under construction

60 minutes

10:30  Refreshment Break

11:00

 Case Study

Scaling snowflakes

45 minutes

Eddie Kenny

KenZen

Switchover

 Case Study

Agents of change

45 minutes

Jon Fulton

Equal Experts

Switchover

 Workshop

Yahaarrrr! Avast ye landlubbers and board the inception deck for your journey to the Agile Promised Land!

90 minutes

Richard PM

UK Government - Approaches 2 Delivery Innovation Team

Simon

UK Government

 Tutorial

Designing engaging retros

45 minutes

Georgina Hughes

The Agile Coach House

Switchover

 Workshop

Exploring the service in service design

90 minutes

Kirsty Marson

Consultant

11:50

 
 
 

12:35  Lunch Break

13:20

14:20  Refreshment Break

14:45

Endnote

Title under construction

60 minutes

15:45

Conference Close

10 Minutes

Case Study/Experience Report

A presentation and discussion of real-life (not theoretical) experiences of the application (or mis-application) of service design techniques. Case studies and experience reports include some discussion of lessons learned and an indication of how novel the work is.

Hands-On

Participants learn a new approach, tool or technology through using it to solve one or more practical exercises. Any software/hardware requirements are disclosed in the session description.

Tutorial

A session focused around some specific tool, technique or issue. Primarily led by the speaker, tutorials usually include some elements of interactivity or individual / group exercise.

Workshop

An in-depth working session on a specific topic. May include paper presentations.

Lightning Talks

Short talks (max 10 minutes) on almost any topic.

Mailing List

We respect your email privacy

Agile Manchester is organised by Software Acumen, based in Cambridge, England. We build communities to help technology professionals grow.

We build communities to help technology professionals grow.

© 2010-2018 Software Acumen. Agile Manchester and the Agile Manchester logos are trademarks of Software Acumen LTD.

Software Acumen Limited | Registered in Cardiff | Registration No. 05210967 | VAT No. 896 7958 26

© 2010-2018 Software Acumen. Agile Manchester and the Agile Manchester logos are trademarks of Software Acumen LTD.

Software Acumen Limited | Registered in Cardiff | Registration No. 05210967 | VAT No. 896 7958 26